KUN FANTASIEN SÆTTER GRÆNSEN

Grafiket - Eksempler

Vores medarbejdere er fundamentet for Grafiket’s succes og vækst de sidste mange år. Høj faglighed, bevidstheden om ansvar for kundens – dvs. din – opgave samt en løbende efteruddannelse er i vores optik den rette vej at gå. Vi er stolte af vores arbejde. Og denne stolthed smitter af i hele vores tilgang til dig som kunde.

“Dit produkt er vores produkt” er grundlæggende den måde vi anser vores forpligtelse i at levere dig den rigtige etiketløsning og som vi påtager os, når du overlader produktionen af din virksomheds etiketter til os. Netop derfor er Grafiket “Det sikre valg”.

Knap 30 års erfaring i kombination med et toptrimmet produktionsapparat gør, at Grafiket kan tilbyde et meget bredt produktsortiment. Vores vigtigste konkurrenceparameter er dog, at vi gør alt for at kunne garantere en kvalitet og sikkerhed for levering, som tilgodeser dig som kunde – naturligvis til den rigtige pris. 

Vi ved, at mange virksomheder er afhængige af en stabil levering i høj kvalitet. Så selv i en tid (2022) med meget vanskelige leveringsvilkår og prisjusteringer kan vi med stolthed sige, at Grafiket er en af branchens mest pålidelige leverandører og med en gennem mange år gennemtestet og optimeret forretningsgang. 

VORES HISTORIE STARTER I 1992

1992
1994
1995
2000
2004
2009
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2021

1992

Grafiket A/S grundlægges af Erik Velling på Norgesvej 51 T. Med 4 medarbejdere, Onda (en neutral etiketmaskine) og Nilpeter F 200 (en 6-farvet trykmaskine) i hus, tages hul på det danske etiketmarked.

1994

Jørgen Hansen opkøber Grafiket A/S. Jørgen kommer med en solid baggrund som eneforhandler af 3M-produkter samt skiltetryk. Han sætter for alvor skub i ordretilgangen.

1995

Firmaet flytter til Norgesvej 51 A, hvor de større lokaler muliggør at maskinparken kan udvides med Nilpeter F 200 (2-farvet trykmaskine), en 8-farvet trykmaskine fra Nilpeter, samt en Siki trykmaskine som blev brugt til små oplag og maks. 2-3 farver. Det er ligeledes året, hvor der ansættes eksterne sælgere for at styrke kundekontakten.

2000

Maskinparken udvides med Nilpeter F 2500 (6-farvet trykmaskine)

2004

Claus Kunckel-Hansen ansættes i Grafiket Etiketter A/S. Han har en baggrund som sælger af konceptbaserede franchiseaftaler indenfor tekstilbranchen. Med tiltrædelsen sættes Claus ind i alle facetter af firmaet med det sigte eventuelt at skulle overtage Grafiket Etiketter A/S.

For at imødekomme ønsket om at servicere det sjællandske marked yderligere åbnes et salgskontor på Sjælland.

2009

Claus Kunckel-Hansen overtager efter 5 år hos Grafiket direktørposten efter Jørgen Hansen. Jørgen er i det daglige fortsat beskæftiget med salgsarbejde og supplerer ordrekontoret.

Claus iværksætter en omfattende modernisering af produktionen, hvorfor der investeres massivt i topmoderne produktionsudstyr herunder to Nilpeter FA4, en Nilpeter Caslon digital trykmaskine, nye skæremaskiner til efterbehandling og nye maskiner til produktion af neutrale etiketter. Investeringen positionerer Grafiket A/S som Danmarks mest moderne etikettrykkeri.

2011

Med øget fokus på at skabe værdi for kunden implementeres LEAN i produktionen. Ved at minimere spildtid og skabe et bedre flow i produktionen opnås en kortere leveringstid og en dermed højere kundeservice.

2012

Grafiket A/S beskæftiger 26 medarbejdere og fejrer 20 år som stabil etiketleverandør og imødeser fremtiden med ildhu.

2013

Claus Kunckel-Hansen køber 100% ejerskab af Grafiket A/S af sin far, Jørgen Hansen, og et vellykket generationsskifte er kørt i stilling.

I samme år rettes fokus på styrkelse og optimering af virksomhedens processer og retningslinjer samtidig med at der skal være fokus på; Vækst, Indtjening og Medarbejdertilfredshed.

Grafiket køber en ny digital trykmaskine, Xeikon 3500. Maskinen er den største og bredeste af sin art opstillet i Skandinavien med en trykbredde på 508 mm.

Med den nye digitale maskine kan vi nu tilbyde variable data tryk; stregkoder, tekst, tal eller billeder.

2014

Grafiket installerer endnu en Nilpeter FA4* Asterisk maskine, med den nyeste teknologi indenfor Flexo tryk.

2015

Firmaet fortsætter den gode udvikling og vækster omsætningen med 78% på 5 år og medarbejderstaben omfatter nu 31 ansatte.

Nyt IT implementeres for at styrke dels de interne processer, men også for at stå mere professionelt ud mod kunderne. Det nye IT kører med varenumre samt billeder af etiketterne på dels ordrebekræftelse, følgesedler og faktura’er og det giver mulighed for fuld sporbarhed ned på rulle niveau.

Intern salg er på 2 år øget fra 3 til 5 helt fantastiske piger, som sidder klar til at guide og hjælpe vores kunder med tilbud og ordrer, hvad enten det er nye opgaver eller uændrede genoptryk.

2016

Grafiket skifter logo og lancerer samtidig en helt ny hjemmeside med integreret shop-løsning, som giver eksisterende Grafiket kunder mulighed for at få en fuld integration til Grafiket’s nye IT platform; herunder at bestille, se igangværende ordrer, se lagerbeholdning m.m.

Virksomheden kåres til “Årets Elevplads 2016”

2017

Grafiket installerer nye spolemaskiner samt stansemaskiner til brug ved produktion af neutrale etiketter. Derved øges produktionskapaciteten markant, så Grafiket kan fortsætte den store vækst på området og imødekomme kundernes stigende efterspørgsel efter neutrale etiketter.

Virksomheden ansætter igen og tæller nu 34 medarbejdere.

September 2017: Størst registrerede månedsomsætning i virksomhedens historie.

2018

De sidste 2 års intensive fokus omkring produktionsoptimering og ikke mindst en mere fokuseret salgsindsats har resulteret i en omsætningsvækst i 2018 på næsten 8 % i forhold til 2017. Dette skal også ses i kombination med at flere nye kunder er kommet i hus efter at have erfaret, at online bestilling via Grafiket’s W4L løsning er nemt og fleksibelt.

Grafiket har i 2018 fortsat sine investeringer i nye produktionsanlæg, således at øgede krav fra kunderne om endnu hurtigere levering til aftalt tid og i Grafiket’s sædvanlige høje kvalitet kan imødekommes de kommende år.

2019

Efter flere års konstant vækst tog Grafiket i september 2019 endnu et kvantaspring, idet vi indgik aftale om overtagelse af Dan-Flex Etiketter A/S i Vejle.

Grafiket har altid satset på egen organisk vækst, men som en moderne og teknologisk velfunderet virksomhed skal man også gribe muligheden, når den byder sig. Og med købet af Dan-Flex Etiketter A/S udnyttes Grafikets produktionsapparat ikke blot endnu mere effektivt til gavn for kunderne, en sidegevinst har også været, at Grafiket med sin større volumen kan tiltrække nye storkunder.

2020

Takket være konstant vækst – funderet på solide økonomiske resultater – blev Grafiket i sommeren 2020 opkøbt af Asteria Group og indgår nu i et stort europæisk fællesskab bestående af branchens førende grafiske virksomheder indenfor etiketter, emballage, kartonage m.v.

Grafikets mangeårige ejer og direktør, Claus Kunckel-Hansen, fortsætter trods frasalget af virksomheden som CEO for derigennem at sikre kontinuiteten i Grafikets fortsatte vækstambitioner.

Som del af Asteria Group vil Grafiket stå markant stærkere i forhold til at kunne servicere internationale kunder takket været adgangen til 9 produktionssteder (pr. oktober 2020) fordelt i Europa. Herved maksimeres kundernes sikkerhed for en altid velfungerende og punktlig levering, selvom påvirkninger som f.eks. hackerangreb, brand, pandemi etc. måtte ramme virksomheden/markedet.

2021

2021 blev skudt i gang med Grafiket’s flytning til nyt domicil i Kolding.

Med udvidelsen af produktionsapparatet med yderligere to nye maskiner – Nilpeter FA4 8-farvet samt Omega spolemaskine – var tiden inde til at erkende, at pladsen var blevet for træng i bygningerne i Haderslev. Virksomhedens fortsatte kraftige vækst betød samtidig, at både antallet af medarbejdere og behovet for større lagerkapacitet krævede nye rammer.

Resultatet blev en topmoderne produktionsbygning i Kolding på knap 4.000 m2 og som giver adgang til, at Grafiket kan optimere hele produktionsgangen endnu mere til gavn for sine kunder. Et godt eksempel herpå er implementeringen af Fleye Vision kameraer på samtlige spolemaskiner, hvorved den interne kvalitetskontrol er “top of the art”.

2021

I efteråret 2020 valgte Grafiket A/S at blive en del af Asteria Group. I begyndelsen af maj 2021 besluttede
Mantax Etiketter ApS i Kolding at gå samme vej for derved at styrke såvel sin egen som Asteria Groups fortsatte vækst i Danmark.

Mantax Etiketter ApS har gennem de seneste år præsteret en kraftig vækst. En situation, som i en kapitalintensiv branche ofte resulterer i dilemmaet om enten at investere i egen organisk vækst eller lade sig opkøbe for derigennem at ekspandere endnu hurtigere. For direktør og ejer, Christian Bach Jacobsen, var valget dog nemt, da Grafiket A/S rettede henvendelse omkring årsskiftet 2020/21.

Begge virksomheder supplerer hinanden godt. Både hvad angår produktsortiment, kompetencer, kultur samt de andre muligheder, der helt sikkert vil følge. Som en del af Asteria Group, der i maj 2021 omfatter 12 selvstændige virksomheder og som alle er i kraftig vækst, øger Mantax Etiketter ApS ikke blot sin produktionskapacitet ganske betragtelig. Man får også adgang til en bred vifte af nye innovative løsninger, så man kan løse stort set enhver emballageopgave og hvor bæredygtighed er i fokus.

CSR ER ALLES ANSVAR

Grafiket værner naturligvis om miljøet.

Vi ser det som en samfundsmæssig forpligtelse, at vi gennem en kontrolleret og skemalagt miljøledelse sikrer os en så miljørigtig produktion som overhovedet mulig. Derfor er “CSR” også et kendt begreb af alle internt hos Grafiket og et område vi dagligt har stor fokus på. I nedenstående link kan du læse mere om nogle af vores CSR tiltag.

Vi optimerer og genanvender trykfarver vha. vores avancerede farveblandingssystem. Dertil kommer, at vi naturligvis sorterer restprodukter fra hele virksomheden på den mest miljørigtige måde. Udover at benytte FSC® certificerede materialer er vi eksempelvis også tilmeldt RafCycle®, hvor vi tilbyder afhentning af bagpapir og sørger for miljørigtig genbrug heraf.

Hos Grafiket tager alle medarbejdere virksomhedens miljøpolitik seriøs, fordi hvad vi gør rigtigt idag, kommer os selv og andre tilgode imorgen.

DERFOR

Hurtig og fleksibel levering samt et moderne produktionsapparat med dygtige medarbejdere er de parametre, vores kunder påpeger som grund til, at de vælger Grafiket.

“Det sikre valg” er andet end blot et smart slogan for Grafiket. Det er vores rettesnor for at vi hver dag må og skal dels som minimum leve op til vores kunders forventninger og dels sørge for, at Grafiket som virksomhed er en god arbejdsplads, hvor trivsel og tryghed har stor fokus.

— Direktør Claus Kunckel-Hansen

Vækstindeks (2015-2021)

0
Ansatte (2021)
0
Effektuerede ordrer (2021)
0%
Omsætningsvækst (2020/2021)
0%
Soliditetsgrad (2021)